Zoeken in blog

zaterdag 26 november 2016

Cappucino van pompoen met knolselderij

Een van mijn favoriete soepen!

Cappuccino de potiron et de céleri-rave

* 400 gram schoongemaakte pompoen
* 200 gram schoongemaakte selderijknol
* 6 dl kippenbouillon
* 2 dl room
* 40 gram boter
* een flinke theelepel Dijon mosterd
* blauw maanzaad.

Zet de in kleine blokjes gesneden pompoen en selderij op met de bouillon en de boter.
Kook dit op een laag pitje voor 20 minuten.

Voeg 1 dl van de room toe en de mosterd, maak de soep fijn met de staafmixer en proef op peper en zout.
Zorg dat de soep heet blijft; zet hem anders nog even op `t vuur.

Klop de overgebleven room - niet te stijf- met wat zout en peper.

Schep de soep in mooie hittebestendige glazen, en giet er wat van de geklopte room op.
Garneer met het maanzaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten