Zoeken in blog

maandag 7 november 2016

Pompoenpaté met Gorgonzola

Deze paté is heerlijk koud als voorgerecht met brood en eventueel wat zoetzuur.
De volgende dag kan je de plakken voorzichtig opbakken in wat boter, nog lekkerder!

Bak 200 gram in blokjes gesneden pompoen samen met een geperste teen knoflook zachtjes 30 gram boter totdat alles zacht is. Zet opzij.
Smelt 45 gram boter en bak hierin een halve in ringen gesneden prei...dit kan ook vervangen worden door twee lente-uitjes in ringen.
Meng 2 dl slagroom en de gebakken pompoen door de prei en laat het geheel 3 minuten pruttelen.
Laat dit iets afkoelen en roer er 40 gram bloem doorheen, roer goed zodat de bloem niet klontert.

Roer er 150 gram gorgonzola door en als de kaas gesmolten is 2 goed geklopte eieren. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vet een mooi patépot in en beleg de bodem met ongeveer 80 gram hele walnoten. Schep het pompoenmengsel voorzichtig op de noten. Dek af met folie en laat het geheel in de oven op 220 graden in 40-60 minuten gaar worden. Is de bovenkant lekker goudbruin prik dan nog even met een satéprikker om te kijken of de paté al gestold is.

Laat de paté een nacht in de koelkast staan. Serveer in plakken met ciabatta en een droge fruitige frisse wijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten