Dit gerecht van het diner Potimarron is het snelste klaar.
Neem een kleine oranje Uchi-Kuri of Potimarron pompoen, was hem, snij in tweeën en haal de pitten eruit.
Schraap even na met een lepel zodat ook dat zachte vruchtvlees dat aan de pitvezels vastzit ook verwijdert is.
Snij
de pompoen (of de helft als je met 2 bent) in kleine blokjes zonder te
schillen. Gebruik je een andere pompoen zoals een Butternut of een
Hokkaido groen dan moet je de schil wel verwijderen.
Zet de
blokjes op met een weinig water en een klontje boter en stoof dit totdat
het vruchtvlees zacht is. neem van het vuur en maak fijn met een vork totdat het de
consistentie van puree krijgt en voeg eventueel nog wat boter, heet
water of bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en een kruid
dat past bij de rest van de maaltijd. Bij vis bijvoorbeeld voeg ik
gesnipperde verse dille of venkel toe, bij vlees peterselie, bieslook of
dragon, altijd het verse kruid.
Warm serveren, eventueel nog even opwarmen in de magnetron of -heel voorzichtig onder voortdurend roeren- op een laag vuurtje..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten