Zoeken in blog

maandag 7 november 2016

Pompoenpuree

Dit gerecht van het diner Potimarron is het snelste klaar.

Neem een kleine oranje Uchi-Kuri of Potimarron pompoen, was hem, snij in tweeën en haal de pitten eruit.
Schraap even na met een lepel zodat ook dat zachte vruchtvlees dat aan de pitvezels vastzit ook verwijdert is.
Snij de pompoen (of de helft als je met 2 bent) in kleine blokjes zonder te schillen. Gebruik je een andere pompoen zoals een Butternut of een Hokkaido groen dan moet je de schil wel verwijderen.

Zet de blokjes op met een weinig water en een klontje boter en stoof dit totdat het vruchtvlees zacht is. neem van het vuur en maak fijn met een vork totdat het de consistentie van puree krijgt en voeg eventueel nog wat boter, heet water of bouillon toe. Breng op smaak met zout en peper en een kruid dat past bij de rest van de maaltijd. Bij vis bijvoorbeeld voeg ik gesnipperde verse dille of venkel toe, bij vlees peterselie, bieslook of dragon, altijd het verse kruid.
 

Warm serveren, eventueel nog even opwarmen in de magnetron of -heel voorzichtig onder voortdurend roeren- op een laag vuurtje..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten