De pompoencake zoals ik die gemaakt heb voor het
diner Potimarron..superlekker met vanille ijs!
-
250g bloem
-
200g suiker
-
2 theelepels bakpoeder
-
1 theelepel gemalen kaneel
-
1/2 theelepel gemalen kardemom
-
2 theelepels geraspte citroenschil
-
2 theelepels gemalen gember of geraspte fiji-gember, of verse gember naar smaak
-
1 eidooier
-
500g pompoen puree ( basis pompoen puree, zie het recept voor het pompoen brood)
-
180 ml plantaardige olie
-
3 eiwitten
-
1 appel - geschild, klokhuis eruit en in zeer dunne plakjes gesneden
-
2 theelepels suiker
-
2 tl gemalen kaneel
Verwarm de oven voor tot 150 ° C en vet een tulbandvorm in.
Meng de
suiker en het kaneel en strooi dit in de vorm, beleg de bodem en een
deel van de binnenkant van de vorm met de dunne schijfjes appel.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel, kardemom, de citroenschil
en de gember in een grote kom. Voeg de eidooier, pompoenpuree en olie
toe en mix tot een glad geheel. Klop de eiwitten stijf en spatel ze heel
voorzichtig door het beslag; schep het geheel in de vorm, ook
voorzichtig zodat de schijfjes appel op hun plaats blijven.
Bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, controleer met een
satéprikker of de cake geheel gaar is. Laat afkoelen in de vorm.
Serveren met vanille ijs, slagroom of natuur..
Geen opmerkingen:
Een reactie posten