Zoeken in blog

dinsdag 8 november 2016

Fijne pompoencake

De pompoencake zoals ik die gemaakt heb voor het diner Potimarron..superlekker met vanille ijs!

  • 250g bloem
  • 200g suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 2 theelepels geraspte citroenschil
  • 2 theelepels gemalen gember of geraspte fiji-gember, of verse gember naar smaak
  • 1 eidooier
  • 500g pompoen puree ( basis pompoen puree, zie het recept voor het pompoen brood)
  • 180 ml plantaardige olie
  • 3 eiwitten
  • 1 appel - geschild, klokhuis eruit en in zeer dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels suiker
  • 2 tl gemalen kaneel

Bak ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, controleer met een satéprikker of de cake geheel gaar is. Laat afkoelen in de vorm.
Serveren met vanille ijs, slagroom of natuur..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten